Voit lähettää palautetta toiminnastamme, esittää kysymyksiä tuotteistamme tai toiveitasi siitä miten voisimme palvella sinua entistäkin paremmin. Saatat löytää vastauksen kysymykseesi myös usein kysytyt kysymykset -osiosta alta.
Anna palautetta
Ota Yhteyttä
Vaihde
Arkisin klo 8.00-16.00.
puh. 020 741 2401
sähköposti: kuluttajapalvelu@fi.froneri.com
Tiedotusvälineet
Journalisteja palvelee Iida Nalli, viestintä- ja PR-toimisto Pohjoisranta Burson-Marsteller:
puh. +358 50 4610 555
sähköposti: iida.nalli@bcw-global.com
Yritysasiakaspalvelu ja jäätelökalusteiden toimitusaikatiedustelut
(arkisin klo 9.00 – 15.30)
puh. 020 741 2400
asiakaspalvelu@fi.froneri.com
Froneri Finlandin asiakaspalvelu vastaa asiakastietojen ylläpidosta, laskutuksesta, maksuliikenteen seurannasta sekä auttaa jäätelökalusteisiin liittyvissä asioissa.
Usein kysytyt kysymykset
Onko jäätelöissä käytetty maito ja kerma pastöroitua?
Kyllä on. Lisäksi tuotteidemme valmistusprosessissa jäätelömassa homogenoidaan ja pastöroidaan.
Missä Pingviini -jäätelöt valmistetaan?
Pingviini-jäätelöt valmistetaan Turengin jäätelötehtaallamme. Turengissa on tehty jäätelöä jo yli 50 vuotta. Tehtaallamme on pitkät perinteet, ammattitaitoa, omistautumista ja osaava henkilöstö. Pidämme hyvin tärkeänä sitä, että kotimainen jäätelöosaaminen ja -valmistus on säilynyt Turengissa ja sitä haluamme vaalia jatkossakin.
Onko jäätelönvalmistuksessa käytetty maito kotimaista?
Kaikki Turengin jäätelötehtaan käyttämä tuore maito ja tuore kerma tulevat kotimaisilta maitotiloilta. Tuotteemme ovat saaneet Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkin, jonka myöntämisperusteita ovat suomalainen valmistus ja raaka-aineiden kotimaisuusaste.
Mistä mehujäät tehdään?
Limonadijään perusraaka-aineet ovat sokeri ja vesi. Jossain tuotteissa käytetään myös tärkkelyssiirappia. Rasvaa mehujää ei sisällä. Lisäksi mehujäähän tarvitaan sakeuttamisaineita sekä aromi- ja väriaineita. Aromi- ja väriaineina voidaan käyttää myös aitoa hedelmää/-mehua.
Kuinka pakkaukset kierrätetään?
Pakkauksissa olevat kierrätysohjeet ovat aina ajan tasaiset.
Uudet Aino-pakkaukset kuuluvat huuhdeltuna ja kuivattuna muovinkeräykseen. Niitä voi myös käyttää ruoan pakastamisessa, pikkutavaroiden säilyttämisessä tai vaikkapa marjakippoina. Samoin Hurmaava-pikarit kuuluvat huuhdeltuna ja kuivattuna muovinkeräykseen.
Litran pakkaukset, kartonkipikarit sekä puolen litran pakkaukset lajitellaan huuhdeltuna ja kuivattuna kartonkikeräykseen. Monipakkaukset kuuluvat litistettynä kartonkikeräykseen.
Jäätelökääreet lajitellaan pakkauksissa olevien ohjeiden mukaisesti, materiaalista riippuen seka- tai energiajätteeseen, huuhdeltuna ja kuivattuna kartonkikeräykseen, tai muovinkeräykseen. Tikut kuuluvat seka- tai energiajätteeseen ja kannet huuhdeltuna ja kuivattuna kartonkikeräykseen.
Miksi tuuttien vohveleissa on suklaa "kuorrute"?
Vohvelien sisäpintaan suihkautetaan hyvin ohut kerros suklaata. Näin vohveli säilyy rapeana pidempään ja nesteen imeytyminen vohveliin hidastuu.
Kuinka huomioitte ympäristöasiat?
Ympäristöasiat ovat meille tärkeitä. Omien ympäristöön liittyvien ohjeiden lisäksi noudatamme ympäristölainsäädäntöä ja muita viranomaisvaatimuksia. Turengin jäätelötehtaalla on sertifioitu ISO 14001-standardin mukainen ympäristöjärjestelmä, joka auditoidaan vuosittain ulkoisten arvioijien toimesta. Turengin tehdas kuuluu myös ympäristölupavelvollisiin laitoksiin ja tehtaan toimintaa valvotaan ympäristöviranomaisten toimesta.
Turengin tehtaan tärkeät painopistealueet ympäristönsuojelemiseksi ovat veden ja energian käytön vähentäminen sekä jätteiden ja jätevesipäästöjen vähentäminen. Pyrimme kaikessa toiminnassamme kuormittamaan luontoa niin vähän kuin mahdollista.
Mitä tarkoittaa "luonnon maut ja värit"?
Se tarkoittaa, ettei tuotteen valmistuksessa käytetä ollenkaan keinotekoisia lisäaineita tai keinotekoisia väri- tai makeutusaineita. Tuotteet sisältävät ainoastaan luontaisia värejä ja luontaisia aromeja, mikäli niitä on käytetty. Lisäksi tuotteissa voi olla myös käytetty lisäaineettomia, aitoja luonnosta peräisin olevia ainesosia tuotteen värjäämiseen ja maun antamiseen, esim. hedelmä- ja kasvismehutiivisteitä värjäämiseen tai runsaasti aitoa hedelmiä ja marjoja maun antamiseen.
Miksi teollisessa jäätelömassanvalmistuksessa ei käytetä vain kermaa, kananmunaa ja sokeria, kuten valmistettaessa jäätelöä kotona?
Kermasta, kananmunasta ja sokerista saa kotioloissa hyvää jäätelöä, eivätkä valmistusaineet teollisen jäätelön osaltakaan poikkea kovin paljon tuosta listasta. Kerma, maito ja sokeri ovat perusraaka-aineet myös Turengin tehtaalla. Kotitekoinen jäätelö valmistetaan yleensä välittömästi ennen syöntiä, eikä sitä ole tarkoitus säilyttää pitkään eikä kuljettaa pitkiä matkoja. Isot valmistuserät, varastointi ja pidempi säilyvyysaika asettavat lisävaatimuksia jäätelön laadulle ja siksi valmistuksessa käytetään erilaisia emulgointi- ja sakeuttamisaineita.
Miten haen Pingviini-jäätelökioskille töihin?
Pingviini-jäätelöä myydään ympäri Suomen yksityisten yrittäjien kahviloissa ja yrityksissä. Me Fronerilta toimitamme heille jäätelöt, mutta kausiväen yrittäjät palkkaavat itsenäisesti. Voit olla suoraan yhteydessä alueesi kahvila- ja kioskiyrittäjiin tai sitten etsiä mahdollisia vapaita työpaikkoja esim. työvoimatoimiston sivuilta.