Froneri

Suomalaisten ikioma jäätelö

Baking breadcrumbs...

Juuret suomalaisessa luonnossa

Aino on meidän suomalaisten ikioma jäätelö. Aino-jäätelön juuret ovat syvällä meissä, ainutlaatuisen arvokkaassa Suomen luonnossa ja suomalaisuuden kiehtovassa luonteessa. Sen lisäksi, että Suomen luonto on kaikessa vahvuudessaan ja herkkyydessään loputtoman monimerkityksellinen, on sitä myös sielunmaisemamme ja luonteemme laajemmin. Siitä kiehtovasta moninaisuudesta kumpuaa myös inspiraatio Aino-jäätelöihin.

Aino. Löydä luonnonvoimasi.

Aino-jäätelön juuret ovat syvällä ainutlaatuisen arvokkaassa Suomen luonnossa. Sen lisäksi, että luonto on kokonaisvaltainen hyvän olon lähde, on luonteemme myös täynnä mahdollisuuksia. Aino-jäätelössä yhdistyvät kotimainen kerma ja rakkaudella valitut luonnon raaka-aineet. Niistä rakentuu suuri jäätelönautinto, joka vangitsee hetkeen. Aivan kuten luonto kutsuu jokaista meistä pysähtymään itsensä äärelle, löytämään omat luonnonvoimamme.

Ainon ydin on suomalainen alkuperä

Turengin jäätelötehdas on Aino-jäätelön syntysija. Turenkilaisten taitavissa käsissä Aino-jäätelöt viimeistellään korkealaatuisiksi premium-herkuiksi luontaisia aromeja hyödyntäen. Merkiksi kotimaisesta laadusta jokaisen Aino-jäätelöpakkauksen kylkeen lisätään Avainlippu-tunnus.

Aino-jäätelön inspiraatio kumpuaa Suomen luonnosta. Siksi haluamme olla mukana tukemassa luonnon moninaisuutta.

Vastuullisuus

Ylä-Lapin ikimetsien suojelutyö

Ylä-Lapissa sijaitsevat Euroopan viimeiset koskaan hakkaamattomat luonnonmetsät. Ne ovat täynnä eri ikäisiä puita ja puulajeja: vanhimmat männyt ovat aloittaneet kasvunsa jo 800 vuotta sitten. Lapin ikimetsät tarjoavat suojaa pohjoisen karuihin oloihin sopeutuneille eläimille, kuten poroille. Niiden oksien turvassa asuu myös lukuisia muita vanhan metsän lajeja. Osa näistä metsistä on suojeltu, mutta paljon ainutlaatuisen arvokasta ja villissä kauneudessaan vaikuttavaa luontoa on vielä suojelematta. Ikimetsiä uhkaa suojelualueiden ulkopuolella hakkuut, siksi niistä on jäljellä enää palasia. On elintärkeää, että niitä suojellaan. Aino-jäätelön inspiraatio kumpuaa Suomen luonnosta ja siksi meille onkin niin tärkeää olla omalta osaltamme tukemassa luonnon moninaisuutta. Aino-jäätelö on mukana tukemassa Luonnonperintösäätiön tekemää suojelutyötä Ylä-Lapin ikimetsien hyväksi. Olemme tukeneet Luonnonperintösäätiön työtä vuosina 2021-2023. Tänä aikana olemme lahjoittaneet säätiölle yhteensä 60 000 euroa.

Vastuullisuus

Aino-jäätelöiden pakkausten valmistuksessa käytetään 90% biopohjaista muovia

Vuoden 2022 alusta Aino-jäätelöiden pakkausten valmistuksessa käytetään 90% biopohjaista muovia. Olemme vaihtaneet fossiilisista raaka-aineista valmistetun muovin ISCC-sertifioituun biopohjaiseen muoviin massabalanssiperiaatteen mukaisesti. Biopohjainen muovi tarkoittaa eloperäistä, uusiutuvaa alkuperää olevista raaka-aineista valmistettua muovia. Biopohjaisen muovin raaka-aineena käytetään muun muassa biojätettä perinteisen fossiilisen raaka-aineen sijaan. Massabalanssi on tapa edistää uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä perinteisten muovien valmistuksessa. Näin on mahdollista käyttää jo olemassa olevia tuotantolinjoja, mutta vähentää fossiilisien raaka-aineiden käyttöä. Muovin valmistuksessa jokainen tonni uusiutuvaa raaka-ainetta vähentää fossiilisen raaka-aineen tarvetta. Pakkauksen korkealaatuiset ominaisuudet: kestävyys, pakastuksenkesto ja kierrätettävyys pysyvät silti ennallaan. Aino-pakkauksen valmistuksessa käytetään 90% biopohjaista muovia massabalanssiperiaatteen mukaisesti. Purkin valmistuksessa polypropeeni voidaan korvata täysin, mutta pakkasolosuhteiden kestämisen varmistamiseksi 10 prosenttia raaka-aineesta tulee olla polyeteeniä. Aino-jäätelöiden pakkauksissa käytettävä materiaali on ISCC-sertifioitu. ISCC on organisaatio, joka valvoo materiaalintuottajia, jotta ne noudattavat sen sääntöjä ja standardeja.

Uutiset

Viimeisimmät uutiset

02•03•23

Aino tukee Luonnonperintösäätiön tekemää suojelutyötä ikimetsien hyväksi

06•17•22

Aino-jäätelöiden pakkaukset 90% biopohjaista muovia

Kaikki Aino uutiset

Lue lisää

Muut brändit

Muut brändit

Classic

Lue lisää

Fazer-jäätelöt

Lue lisää

Pingviini

Lue lisää

Haluatko kuulla lisää?

Voit löytää kaikki toimipisteemme Toimipisteemme-välilehdeltä.

Toimipisteemme
  • Brändimme
    • Aino
    • Classic
    • Fazer-jäätelöt
    • Pingviini
Froneri

©Froneri International Limited and its licensors. All rights reserved.