Froneri Finland

Information om oss

Froneri Finland ingår i ett globalt samföretag, som till lika delar ägs av livsmedelsföretaget Nestlé och den engelska glasstillverkaren R&R. Froneri är den näst största glasstillverkaren i Europa och den tredje största globalt  samt verkar i över 20 länder runt om i världen. I Finland finns 200 anställda.

Vår verksamhet med namnet Froneri började i oktober 2016, då glassverksamheten i Nestlé Finland helt överfördes till Froneri Finland Oy.

I Finland baserar sig vår verksamhet på stark kompetens med över 80 års erfarenhet av inhemsk glasstillverkning. Vi fortsätter tillverkningen av finländsk glass vid vår fabrik i Turengi starkare än förut med namnet Froneri Finland Oy. Fabriken i Turengi är en av de största glassfabriken i Norden och vi satsar på nordisk produktion och produktutveckling.

Vi erbjuder konsumenter läckra glasstunder och finländska favoritsmaker. I vårt sortiment finns de för finländarna kära, lokala varumärkena, exempelvis Pingviini, Aino, Classic och Puffet. I fortsättningen kommer vi till finländarnas glädje också att tillhandahålla läckra glasser från våra fabriker i Europa. Sådana är exempelvis Mövenpick of Switzerland och Pirulo.