Lakritsglasspaj

20 min / För 6-8 personer / Lätt

Ingredienser

Lakritskola
2 dl vispgrädde
150 g lakritstoffé Botten
200 g digestivekex
75 g smör Fyllning
1 liter Pingviini lakritsgräddglass

Som dekoration
inhemska djupfrysta hallon
lakritsgodis
olika kex

Tillredning

Gör först lakritskolan. Mät upp vispgrädde och lakritstoffé i en teflonkastrull. Värm under omrörning tills lakritstoffén löses upp i grädden. Låt koka sakta cirka 5 minuter och rör om då och då. Ta bort kastrullen från spisen och låt såsen svalna helt. Krossa kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Smält smöret och blanda i kexsmulorna. Ta fram glassen i rumstemperatur så att den mjuknar. Klipp en bit bakplåtspapper som passar en pajform med en diameter på 25 centimeter och lägg den i formen. Tryck ut kexblandningen i formens botten. Öppna glasspaketet och skär glassen i skivor på ungefär 1,5 centimeter. Lägg glasskivorna ovanpå kexbottnen. Bred ut med en sked så att hela bottnen täcks. Dekorera glasspajen med lakritssås, frysta hallon, lakritsgodis och kex.