Tervetuloa Froneri Finlandille

Vastuullisuus

Vastuullisuus

 

 

 

 

 

Aino tukee Luonnonperintösäätiön tekemää suojelutyötä ikimetsien hyväksi

Aino-jäätelön juuret ovat syvällä luonnossa. Siellä, mistä ammennetaan herkkyyttä ja vahvuutta, rauhaa ja mystisyyttä. Suomalainen luonto on villin kaunis, ainutlaatuisen arvokas. Se kertoo tarinaa tuhansien vuosien takaa. Siksi luonto ansaitsee huolenpitoamme.

Ylä-Lapissa sijaitsevat Euroopan viimeiset koskaan hakkaamattomat luonnonmetsät. Ne ovat täynnä eri ikäisiä puita ja puulajeja: vanhimmat männyt ovat aloittaneet kasvunsa jo 800 vuotta sitten. Lapin ikimetsät tarjoavat suojaa pohjoisen karuihin oloihin sopeutuneille eläimille, kuten poroille. Niiden oksien turvassa asuu myös lukuisia muita vanhan metsän lajeja. Sen lisäksi, että ikimetsissä syntyy ja kasvaa rikasta elämää vuodesta toiseen, ovat ne myös kokonaisvaltainen hyvänolon lähde. Niin monimuotoiselle luonnolle kuin tuleville sukupolvillekin.

Ikimetsiä uhkaa suojelualueiden ulkopuolella hakkuut. Siksi niistä on jäljellä enää palasia. On elintärkeää, että niitä suojellaan. Aino-jäätelö on mukana tukemassa Luonnonperintösäätiön tekemää suojelutyötä Ylä-Lapin ikimetsien hyväksi. Luonnonperintösäätiön työtä on tuettu vuodesta 2021, minkä aikana säätiölle on lahjoitettu yhteensä 60 000 euroa. Tänä vuonna Aino-jäätelö lahjoitti Luonnonperintösäätiön  ‘Pelastetaan Ylä-Lapin ikimetsät’-kampanjaan 40 000 euroa.

Ikimetsien tarinan jatkumisella on merkitystä, koska niiden juurissa piilee tärkeää luonnonvoimaa. Sitä samaa voimaa, jota voimme löytää itsestämme joka päivä.

Lue lisää

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastuullisuus on tekoja.
Otimme käyttöön
L&T:n Hiilineutraalin jätehuollon.

Meillä Fronerilla vastuullisuus tarkoittaa konkreettisia tekoja. Siksi olemme myös ottaneet käyttöön kumppanimme Lassila & Tikanojan Hiilineutraali jätehuolto -palvelun maaliskuun alusta alkaen.

Tämä tarkoittaa sitä, että jätehuollostamme syntyvä hiilijalanjälki mitataan ja päästöt kompensoidaan Gold Standard -sertifioitujen metsityshankkeiden avulla.

Jätehuollon päästöt aiheutuvat pääosin jätteiden kuljetuksesta ja käsittelystä. Tähän voidaan vaikuttaa reittien optimoinnilla, taloudellisemmalla ajotavalla sekä siirtymällä vähäpäästöisempään kalustoon. Jäljelle jäävä osuus kompensoidaan Hiilineutraali jätehuolto -palvelun kautta.

 

Senioriohjelma vaalimaan hyvinvointia ja kokemuksen tuomaa osaamista

Pingviini-jäätelöillä viihdytään pitkään. Lanseeraamme tänä keväänä senioriohjelman, jolla halutaan edesauttaa työuran loppuvaiheessa olevan henkilöstömme hyvinvointia, pitkän osaamisen siirtoa ja työkyvyn riittämistä eläkepäiviin asti.

Ikä tuo mukanaan jaksamiseen ja työkykyyn vaikuttavia tekijöitä. Senioriohjelmamme sisältää mm. muokattuja toimenkuvia, oman terveyden edistämistä yksilöityjen kuntotestien avulla, ylimääräisiä seniorivapaita parempaan palautumiseen sekä lepoaikojen lisäämistä.

Pidetään toisistamme huolta läpi työuran.

Aino-jäätelöiden pakkaukset 90% biopohjaista muovia

Aino-jäätelöä on aina inspiroinut suomalaisen luonnon vahvuus ja herkkyys. Vaikka suomalainen luonto on yksi maailman puhtaimpia, sen herkkyyttä kuormittaa moni asia. Siksi Aino-jäätelölle on tärkeää olla omalta osaltaan vähentämässä luontoon kohdistuvaa kuormitusta.

Vuoden 2022 alusta Aino-jäätelöiden pakkausten valmistuksessa käytetään 90% biopohjaista muovia. Vaihdamme fossiilisista raaka-aineista valmistetun muovin ISCC-sertifioituun biopohjaiseen muoviin massabalanssiperiaatteen mukaisesti. Biopohjainen muovi tarkoittaa eloperäistä, uusiutuvaa alkuperää olevista raaka-aineista valmistettua muovia. Biopohjaisen muovin raaka-aineena käytetään muun muassa biojätettä perinteisen fossiilisen raaka-aineen sijaan.

Massabalanssi on tapa edistää uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä perinteisten muovien valmistuksessa. Näin on mahdollista käyttää jo olemassa olevia tuotantolinjoja, mutta vähentää fossiilisien raaka-aineiden käyttöä. Muovin valmistuksessa jokainen tonni uusiutuvaa raaka-ainetta vähentää fossiilisen raaka-aineen tarvetta. Pakkauksen korkealaatuiset ominaisuudet: kestävyys, pakastuksenkesto ja kierrätettävyys pysyvät silti ennallaan. Aino-pakkauksen valmistuksessa käytetään 90% biopohjaista muovia massabalanssiperiaatteen mukaisesti. Purkin valmistuksessa polypropeeni voidaan korvata täysin, mutta pakkasolosuhteiden kestämisen varmistamiseksi 10 prosenttia raaka-aineesta tulee olla polyeteeniä

Aino-jäätelöiden pakkauksissa käytettävä materiaali on ISCC-sertifioitu. ISCC on organisaatio, joka valvoo materiaalintuottajia, jotta ne noudattavat sen sääntöjä ja standardeja.

Lue lisää biopohjaisesta muovista ja massabalanssiperiaatteesta

Usein kysytyt kysymykset

Vastuullisuus on tekoja - myös jäätelötehtaalla.

Meille on ollut tärkeää siirtyä hiilineutraalien ja uusiutuvien energiamuotojen käyttöön. Olemmekin valinneet tuulisähkön, biokaasun ja hiilineutraalin kaukolämmön Turengin jäätelötehtaalla. Ostettu energiamme on nyt 100% hiilineutraalia. Näillä vastuullisemmilla valinnoilla olemme vähentäneet hiilidioksidipäästöjämme vuodesta 2017 lähtien yhteensä 2 900 000 kg (KgCO2eq) sähkön, kaukolämmön ja höyryn osalta.

 

Vastuullisesti hankittu kaakao

Tuotepakkauksissamme oleva Rainforest Alliance -logo tarkoittaa, että kuorrutteen ja jäätelön suklaassa oleva kaakao on hankittu vastuullisemmin, mikä edistää parempaa tulevaisuutta ihmisille ja luonnolle. www.rainforest-alliance.org

 

Vastuullisesti tuotettu kaakao

Classic -jäätelöt on valmistettu vastuullisesti tuotetusta kaakaosta.

Classic- tuotteissa oleva kaakao tulee useilta eri raaka-ainetoimittajilta ja on sertifioitu erilaisten tunnettujen sertifiointi- ja viljelijäohjelmien kautta, mukaan lukien raaka-ainetoimittajamme oma vastuullisuusohjelma. Vastuullinen kaakaon tuotanto perustuu jäljitettävyyteen ja seuraaviin kestävän kehityksen periaatteisiin: sosiaalinen, taloudellinen ja ympäristövastuu.

 

Kotimaisuus on vastuullisuutta

”Valmistettu Suomessa” on kuluttajalle tärkein väittämä jäätelöä valittaessa. Pingviini-jäätelöt valmistetaan Turengin jäätelötehtaallamme, jossa on tehty jäätelöä jo yli 50 vuotta. Tehtaallamme on pitkät perinteet, ammattitaitoa, omistautumista ja osaava henkilöstö. Pidämme hyvin tärkeänä sitä, että kotimainen jäätelöosaaminen ja -valmistus on säilynyt Turengissa ja sitä haluamme vaalia jatkossakin. Suosimme kotimaisia toimittajia. Kaikki Turengin jäätelötehtaan käyttämä maito ja kerma tulee kotimaisilta toimittajilta. Tuotteemme ovat saaneet Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkin, jonka myöntämisperusteita ovat suomalainen valmistus ja raaka-aineiden kotimaisuusaste. Turengin jäätelötehtaalla valmistettavat jäätelötuotteet: Pingviini, Aino, Pingviini Puikko, Classic, Puffet, Juhlatuutti & Muru.

 

Valmistettu hävikkiä vähentäen

Tämä raikkaan täytetäinen Aino Suklaa & Mango -jäätelö on valmistettu ruokahävikkiä vähentäen. Jäätelön eri valmistusvaiheissa jäätelömassaa saattaa kulua suunniteltua vähemmän. Kun ylijäänyt jäätelö otetaan talteen ja valmistetaan uusiksi herkuiksi, päätyy hukkaan vähemmän ja ympäristökin kiittää. Täyteläisen suklaan ja raikkaan mangokastikkeen liitto on ihanan herkullinen lisä Aino-perheeseen. Maista ja ihastu!

 

Sosiaalinen vastuu

Froneri Finland on toimittanut jäätelölahjoituksia vanhainkoteihin Covid-19 pandemian aikana. Epidemiarajoitusten vuoksi vanhukset ovat olleet entistäkin yksinäisempiä. Froneri Finland halusi ilahduttaa ja piristää vanhainkotien asukkaiden päivää isolla tuuttilähetyksellä, joka jätettiin tietysti oven ulkopuolelle. Yhdellä rouvalla sattui sopivasti olemaan vielä syntymäpäivätkin! Pidetään huoli toisistamme. Pysytään turvassa. Ja pysytään erillään, mutta säilytetään yhteys. ♥

 

Muovin vähentäminen Suomessa

Froneri Finland on sitoutunut muovin vähentämiseen. Kaikki Turengin tehtaalla tuotetut muovipakkaukset ovat kierrätettävää muovia, ja Hurmaava pikareista on poistettu kertakäyttömuovilusikat (1,7M kpl).