Tervetuloa Froneri Finlandille

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Fronerille vastuullisuus on tärkeää. Pingviini-jäätelöiden koti, Turengin tehdas, tekee pitkäjänteisesti töitä jatkuvan energian, veden ja jätteen vähennyksen eteen. Jäätelöiden valmistusprosessissa käytetään myös suomalaista biokaasua. Tehtaalta ei myöskään synny yhtään kaatopaikkajätettä, vaan jätteet menevät joko kierrätykseen tai hyödynnetään energiana. Kotimaisuus on meille sydämen asia ja Turengin jäätelömme valmistetaan suomalaisesta kermasta ja maidosta.

Froneri on myös asettanut muovin ympäristövaikutusten vähentämisen tärkeäksi teemaksi.​ Kaikkien Turengissa valmistettujen tuotteiden muovi on jo kierrätettävää. Kestävän metsänhoidon puolesta kaikkien Turengissa valmistettujen jäätelötikkujen puu on sertifioitua, lisäksi palmyöljyn osalta olemme sitoutuneet kestävän tuotannon periaatteisiin.

 

Kotimaisuus on vastuullisuutta

”Valmistettu Suomessa” on kuluttajalle tärkein väittämä jäätelöä valittaessa. Pingviini-jäätelöt valmistetaan Turengin jäätelötehtaallamme, jossa on tehty jäätelöä jo yli 50 vuotta. Tehtaallamme on pitkät perinteet, ammattitaitoa, omistautumista ja osaava henkilöstö. Pidämme hyvin tärkeänä sitä, että kotimainen jäätelöosaaminen ja -valmistus on säilynyt Turengissa ja sitä haluamme vaalia jatkossakin. Suosimme kotimaisia toimittajia. Kaikki Turengin jäätelötehtaan käyttämä tuore maito ja tuore kerma tulevat kotimaisilta maitotiloilta. Tuotteemme ovat saaneet Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkin, jonka myöntämisperusteita ovat suomalainen valmistus ja raaka-aineiden kotimaisuusaste. Turengin jäätelötehtaalla valmistettavat jäätelötuotteet: Pingviini, Aino, Pingviini Puikko, Classic, Puffet, Juhlatuutti, Muru, Pehmis ja Super, Pirkka Amppari, Pirkka Murkku, Pirkka Koppis, Pirkka Leppis ja Pirkka Toukkis.

 

Valmistettu hävikkiä vähentäen

Tämä raikkaan täytetäinen Aino Suklaa & Mango -jäätelö on valmistettu ruokahävikkiä vähentäen. Jäätelön eri valmistusvaiheissa jäätelömassaa saattaa kulua suunniteltua vähemmän. Kun ylijäänyt jäätelö otetaan talteen ja valmistetaan uusiksi herkuiksi, päätyy hukkaan vähemmän ja ympäristökin kiittää. Täyteläisen suklaan ja raikkaan mangokastikkeen liitto on ihanan herkullinen lisä Aino-perheeseen. Maista ja ihastu!

 

Sosiaalinen vastuu

Froneri Finland on toimittanut jäätelölahjoituksia vanhainkoteihin Covid-19 pandemian aikana. Epidemiarajoitusten vuoksi vanhukset ovat olleet entistäkin yksinäisempiä. Froneri Finland halusi ilahduttaa ja piristää vanhainkotien asukkaiden päivää isolla tuuttilähetyksellä, joka jätettiin tietysti oven ulkopuolelle. Yhdellä rouvalla sattui sopivasti olemaan vielä syntymäpäivätkin! Pidetään huoli toisistamme. Pysytään turvassa. Ja pysytään erillään, mutta säilytetään yhteys. ♥

 

Muovin vähentäminen Suomessa

Froneri Finland on sitoutunut muovin vähentämiseen. Kaikki Turengin tehtaalla tuotetut muovipakkaukset ovat kierrätettävää muovia. Viimeisimmät muovin vähennykset vuodelta 2019 ovat Hurmaava pikareista poistetut kertakäyttömuovilusikat (1,7M kpl) ja Eskimo monipakkausten myyntierien ympäriltä poistetut muovivanteet (“600km” muovivannetta).

 

 

Classicin “Mun polku” ohjelma

Vuonna 2019 Classic järjesti yhdessä Lasten ja nuorten säätiön kanssa sosiaalisen vastuun ohjelman nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Ohjelma koostui dreamstereiden vierailuista ammattioppilaitoksiin – innostavat henkilöt kertoivat omista kasvutarinoistaan ja rohkaisivat yleisöä unelmoimaan rohkeasti. Kolme nuorta valittiin avoimen haun kautta “Mun polku” ohjelmaan, jossa he saivat tukea unelmiensa ja tavoitteidensa saavuttamiseen ura- ja hyvinvointivalmentajilta. Nuoret tapasivat myös innostavia henkilöitä ja vierailivat heitä kiinnostavissa työpaikoissa. Nuorilta saatu palaute ohjelmasta oli erittäin positiivista. Yksi osallistujista kiteytti: “Kyllä tämä ohjelma muutti elämäni täysin”.