Tervetuloa Froneri Finlandille

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Olemme Fronerilla hyväksyneet YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitteesta 9, jotka mielestämme soveltuvat parhaiten jäätelöliiketoimintaan ja sen ESG-vaikutuksiin.

Fronerin maailmanlaajuiset vastuulupaukset ja lähestymistapamme kestävään kehitykseen on seuraava:

  • Ympäristö; Keskitymme jatkuvasti tehokkuuteen, mikä sisältää maailman luonnonvarojen käytön mahdollisimman kestävästi ja eettisesti. Varmistamme, että minimoimme jätteidemme vaikutukset ja päästöt ympäristöön.
  • Sosiaalinen; Olemme sitoutuneet luomaan turvallisen ja terveellisen työympäristön työntekijöillemme sekä paikallisille yhteisöillemme. Sitoumuksemme keskittyy ihmisoikeuksiin, kunnioittamalla erilaisuutta, tarjoamalla kehitys- ja uramahdollisuuksia kaikille ja tukemalla paikallisia yhteisöjä.
  • Brändi ja Tuote; Kuluttajillamme pitää olla pääsy tuotetietoihimme. Varmistamme aina, että heidän valistuneiden ostopäätösten tekemiseen tarvittavat ravitsemustiedot ovat selkeästi näkyvissä kaikissa tuotteissa, vastuullisesti valmistetuista lasten herkuista aikuisten ylellisyystuotteisiin. Olemme sitoutuneet noudattamaan vastuullisia markkinointistandardeja.
  • Taloudellinen; Pyrimme ymmärtämään ristiriitaiset kaupalliset ja ympäristöön kohdistuvat paineet tekemällä oikeita pitkäaikaisia päätöksiä, jotta välttäisimme toimiemme tahattomat seuraukset. Varmistamme, että arvomme, politiikkamme, käytänteemme sekä prosessimme edistävät ihmisoikeuksia ja ovat paikallisten lakien ja ESG: n parhaiden käytäntöjen mukaisia.
  • Toimittajat; Luotamme globaaleihin toimittajiin, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan eettisiä ja juridisia normejamme liittyen työntekijöiden oikeuksiin, terveyteen ja turvallisuuteen, ympäristöön, ja liike-elämän etiikkaan. Teemme säännöllisiä tarkastuksia varmistaaksemme vaatimustenmukaisuuden.

Pingviini-jäätelöiden koti, Turengin tehdas, tekee pitkäjänteisesti töitä jatkuvan energian, veden ja jätteen vähennyksen eteen. Jäätelöiden valmistusprosessissa käytetään myös suomalaista biokaasua. Tehtaalta ei myöskään synny yhtään kaatopaikkajätettä, vaan jätteet menevät joko kierrätykseen tai hyödynnetään energiana. Kotimaisuus on meille sydämen asia ja Turengin jäätelömme valmistetaan suomalaisesta kermasta ja maidosta.

Froneri on myös asettanut muovin ympäristövaikutusten vähentämisen tärkeäksi teemaksi.​ Kaikkien Turengissa valmistettujen tuotteiden muovi on jo kierrätettävää. Kestävän metsänhoidon puolesta kaikkien Turengissa valmistettujen jäätelötikkujen puu on sertifioitua, lisäksi palmyöljyn osalta olemme sitoutuneet kestävän tuotannon periaatteisiin.

 

Vastuullisuus on tekoja - myös jäätelötehtaalla.

Meille on ollut tärkeää siirtyä hiilineutraalien ja uusiutuvien energiamuotojen käyttöön. Olemmekin valinneet tuulisähkön, biokaasun ja hiilineutraalin kaukolämmön Turengin jäätelötehtaalla. Ostettu energiamme on nyt 100% hiilineutraalia. Näillä vastuullisemmilla valinnoilla olemme vähentäneet hiilidioksidipäästöjämme vuodesta 2017 lähtien yhteensä 2 900 000 kg (KgCO2eq) sähkön, kaukolämmön ja höyryn osalta.

Vastuullisesti tuotettu kaakao

Uudet Classic Strawberry Crush ja Classic Blueberry Pop on valmistettu vastuullisesti tuotetusta kaakaosta.

Classic- tuotteissa oleva kaakao tulee useilta eri raaka-ainetoimittajilta ja on sertifioitu erilaisten tunnettujen sertifiointi- ja viljelijäohjelmien kautta, mukaan lukien raaka-ainetoimittajamme oma vastuullisuusohjelma. Vastuullinen kaakaon tuotanto perustuu jäljitettävyyteen ja seuraaviin kestävän kehityksen periaatteisiin: sosiaalinen, taloudellinen ja ympäristövastuu.

 

Kotimaisuus on vastuullisuutta

”Valmistettu Suomessa” on kuluttajalle tärkein väittämä jäätelöä valittaessa. Pingviini-jäätelöt valmistetaan Turengin jäätelötehtaallamme, jossa on tehty jäätelöä jo yli 50 vuotta. Tehtaallamme on pitkät perinteet, ammattitaitoa, omistautumista ja osaava henkilöstö. Pidämme hyvin tärkeänä sitä, että kotimainen jäätelöosaaminen ja -valmistus on säilynyt Turengissa ja sitä haluamme vaalia jatkossakin. Suosimme kotimaisia toimittajia. Kaikki Turengin jäätelötehtaan käyttämä maito ja kerma tulee kotimaisilta toimittajilta. Tuotteemme ovat saaneet Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkin, jonka myöntämisperusteita ovat suomalainen valmistus ja raaka-aineiden kotimaisuusaste. Turengin jäätelötehtaalla valmistettavat jäätelötuotteet: Pingviini, Aino, Pingviini Puikko, Classic, Puffet, Juhlatuutti & Muru.

 

Valmistettu hävikkiä vähentäen

Tämä raikkaan täytetäinen Aino Suklaa & Mango -jäätelö on valmistettu ruokahävikkiä vähentäen. Jäätelön eri valmistusvaiheissa jäätelömassaa saattaa kulua suunniteltua vähemmän. Kun ylijäänyt jäätelö otetaan talteen ja valmistetaan uusiksi herkuiksi, päätyy hukkaan vähemmän ja ympäristökin kiittää. Täyteläisen suklaan ja raikkaan mangokastikkeen liitto on ihanan herkullinen lisä Aino-perheeseen. Maista ja ihastu!

 

Sosiaalinen vastuu

Froneri Finland on toimittanut jäätelölahjoituksia vanhainkoteihin Covid-19 pandemian aikana. Epidemiarajoitusten vuoksi vanhukset ovat olleet entistäkin yksinäisempiä. Froneri Finland halusi ilahduttaa ja piristää vanhainkotien asukkaiden päivää isolla tuuttilähetyksellä, joka jätettiin tietysti oven ulkopuolelle. Yhdellä rouvalla sattui sopivasti olemaan vielä syntymäpäivätkin! Pidetään huoli toisistamme. Pysytään turvassa. Ja pysytään erillään, mutta säilytetään yhteys. ♥

 

Muovin vähentäminen Suomessa

Froneri Finland on sitoutunut muovin vähentämiseen. Kaikki Turengin tehtaalla tuotetut muovipakkaukset ovat kierrätettävää muovia. Viimeisimmät muovin vähennykset vuodelta 2019 ovat Hurmaava pikareista poistetut kertakäyttömuovilusikat (1,7M kpl) ja Eskimo monipakkausten myyntierien ympäriltä poistetut muovivanteet (“600km” muovivannetta).

 

 

Classicin “Mun polku” ohjelma

Vuonna 2019 Classic järjesti yhdessä Lasten ja nuorten säätiön kanssa sosiaalisen vastuun ohjelman nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Ohjelma koostui dreamstereiden vierailuista ammattioppilaitoksiin – innostavat henkilöt kertoivat omista kasvutarinoistaan ja rohkaisivat yleisöä unelmoimaan rohkeasti. Kolme nuorta valittiin avoimen haun kautta “Mun polku” ohjelmaan, jossa he saivat tukea unelmiensa ja tavoitteidensa saavuttamiseen ura- ja hyvinvointivalmentajilta. Nuoret tapasivat myös innostavia henkilöitä ja vierailivat heitä kiinnostavissa työpaikoissa. Nuorilta saatu palaute ohjelmasta oli erittäin positiivista. Yksi osallistujista kiteytti: “Kyllä tämä ohjelma muutti elämäni täysin”.