Tervetuloa Froneri Finlandille

Uutiset

19.11.2020

Ikoninen Eskimo-jäätelöperhe uudistuu keväällä 2021

Pingviinin rakastetut Eskimo-jäätelöt uudistuvat ensi vuoden jäätelösesongiksi. Jäätelöt valmistetaan entistäkin kermaisemmalla reseptillä ja niissä käytetään vastuullisesti hankittua kaakaota. Vastuullisuus on huomioitu myös uudistetuissa tuotepakkauksissa, joiden pakkausmateriaalien alkuperä on aina vastuullisesti hoidetuissa metsissä. Keväästä 2021 lähtien kestosuosikki tunnetaan Pingviini Puikko -nimellä, mutta klassikkotuoteperheen tunnistettavuus säilyy jatkossakin pakkauksien designissa.

Ensi keväänä kauppoihin saapuvat Pingviini Puikot valmistetaan uudistuneella kermajäätelöreseptillä. Reseptissä kermaa on käytetty enemmän kuin nykyisissä Eskimo-puikoissa, mikä tekee jäätelöstä yhä täyteläisemmän ja herkullisemman makuista.

Uudistumisessa haluttiin myös kiinnittää huomiota tuotteiden vastuullisuuteen. Teemme yhteistyötä Rainforest Alliancen* kanssa varmistaaksemme, että Pingviini Puikkoihin hankittu kaakao on vastuullista. Pakkausten FSC®-merkki viestii kuluttajalle, että pakkausten eli aaltopahvilaatikoiden, kääreiden ja jäätelötikkujen puumateriaalit ovat peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Rakastettu Pingviini-brändi haluaa kantaa lisäksi sosiaalista vastuuta. Pingviini uskoo kiltteyteen ja ”Aina on hyvä syy olla kiltti” -teema näkyy Pingviini Puikko -monipakkauksissa sekä muussa viestinnässä tulevana keväänä.

Uutta nimeä ideoidessa kuultiin kuluttajia

Kuluttajille Eskimo-jäätelöiden uudistumisen näkyvin osa on uusi Pingviini Puikko -nimi. Nimivaihdos on ollut Fronerilla mietinnässä jo pidemmän aikaa, sillä kuluttajapalautetta asiaan liittyen on saatu aika ajoin. Aiheen ympärillä on käyty yhä laajempaa julkista keskustelua tämän vuoden aikana. Eskimo-jäätelöiden pakkausten ja reseptiikan uudistaminen oli joka tapauksessa suunniteltu keväälle 2021, joten nimivaihdos koettiin luontevana toteuttaa muun uudistumisen yhteydessä. Tasa-arvo ja kunnioitus kuuluvat vahvasti Fronerin arvoihin, ja siksi poisoppimista loukkaavista termeistä pidetään jäätelöyrityksessä tarpeellisena asiana.

– Elämme globaalissa ja muuttuvassa maailmassa. Vaikka suomen kielessä Eskimo-sana ei ole sävyltään pahantahtoinen, on tässä syvimmiltään kyse olemassa olevasta ihmisryhmästä, jolla on oikeus määritellä itse, mitä termejä on sopivaa käyttää. Suurin osa kanadalaisista ja grönlantilaisista alkuperäiskansan edustajista preferoi muita termejä Eskimo-sanan sijaan, ja koimme, että tätä on tärkeää kunnioittaa, Froneri Finlandin markkinointijohtaja Minna Brunberg kertoo.

Uutta tuotenimeä pohdittaessa tärkeää on ollut säilyttää vanhan Eskimo-tuoteperheen ainutlaatuisuus ja tunnistettavuus. Froneri on vastaanottanut kuluttajilta proaktiivisesti ehdotuksia uudesta nimestä ja Pingviini Puikko onkin yksi niistä.

– Uskomme, että puikko on formaatti, jonka vain klassikoksi muodostuneet Eskimo-puikot voivat niin sanotusti ”omistaa”. Tykästyimme kyseiseen nimeen myös siksi, että Pingviini Puikko on mielestämme itsevarma ja leikkisä tapa kuvata tätä ikonista tuoteperhettä, Brunberg taustoittaa nimivalintaa.

Pingviini Puikot jalkautetaan kauppoihin rullaavasti kevään aikana

Uudistuneita puikkoja ja monipakkauksia pääsee ihastelemaan kauppojen jäätelöaltaissa kevään mittaan vanhojen pakkauksien väistyessä tieltä. Uudistetussa pakkauksessa seikkailee jatkossakin eloisa pingviini ja logosta tuttu fontti on säilytetty ennallaan. Pakkausten värimaailmaa on päivitetty kirkkaammaksi, joka osaltaan helpottaa Pingviini Puikkojen löytämistä pakastealtaista.

– Vaikka tämä ikoninen herkku kokeekin muodonmuutoksen keväällä 2021, säilyy Pingviini Puikko jatkossakin omana tuoteperheenään, joka kuuluu vahvasti Pingviini-brändin alle, Brunberg korostaa.

*Lisätietoja www.ra.org

 

Lisätiedot sekä haastattelupyynnöt:

Viestintätoimisto Pohjoisranta BCW

Riina Keinonen-Mäkelä, p. 0505319090, froneri-pbcw@bcw-global.com

 

Tuotekuvat: https://froneri.emmi.fi/l/Kzcsg7GCsmvL

 

 


24.3.2020

Halusimme jakaa teille miten me Fronerilla toimimme COVID-19 pandemian aikana.

Tärkeintä meille on varmistaa työntekijöidemme ja yhteistyökumppaneidemme turvallisuus ja hyvinvointi. Seuraamme jatkuvasti COVID-19 -tilannetta paikallisesti ja noudatamme Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Suomen hallituksen ohjeistuksia. Huomioimme myös muiden maiden asiantuntijoiden ja Maailman Terveysjärjestönantamia linjauksia suojatoimenpiteidemme määrittämiseksi. Varotoimenpiteenä, olemme entisestään nostaneet korkeita standardejamme liittyen elintarviketurvallisuuteen tuotantolaitoksissamme. Seuraamme myös tiiviisti kapasiteettiamme toimitusvarmuuden takaamiseksi asiakkaillemme ja kuluttajillemme. 

Jatkamme korkealaatuisen jäätelön tuottamista maailmanlaajuisesti ja Suomessa Turengin tehtaallamme, sillä uskomme, että näinä haastavina aikoina elämän pienet ilot, kuten jäätelö, ilahduttavat ihmisiä. Toivomme kaikkien teidän pitävän hyvää huolta itsestänne ja läheisistänne näinä ennalta-arvaamattomina aikoina.

Fronerin Tiimi