Tervetuloa Froneri Finlandille

Uutiset

Tiedote 18.3.2021

Aino-jäätelö tukee Suomen ikimetsien suojelua

Rakastetussa Aino-jäätelöbrändissä on suomalaisuudesta ja Suomen luonnosta kumpuavaa juurevuutta sekä kesyttömyyttä. Tänä keväänä Aino vaali ainutlaatuisia juuriaan tukemalla Luonnonperintösäätiön toimintaa. Lahjoitus kohdistetaan uusien luonnon monimuotoisuutta turvaavien luonnonsuojelualueiden hankintaan.

Ihmiset tunnistavat Ainon paitsi ihanista mauista myös brändin vahvasta yhteydestä luontoon. Aino uskoo luonnossa oleskelun ja lähestymisen oman luontonsa kanssa edistävän hyvinvointia merkittävästi. Ainon teettämän kyselytutkimuksen mukaan myös 78 prosenttia suomalaisista kokee luonnon rauhoittavan, 61 prosenttia edistävän terveyttä ja 56 prosenttia antavan voimaa. Aino-jäätelö haluaakin kannustaa jokaista rauhoittumaan hyvää tekevien asioiden äärelle ja löytämään sitä kautta omat luonnonvoimansa ja luontaiset voimavaransa.

Hyvillä teoilla voidaan yhdessä varmistaa, että luonnosta kumpuavat hyödyt ovat tulevienkin sukupolvien saavutettavissa. Tänä keväänä Aino antaa luonnolle takaisin tukemalla Luonnonperintösäätiön toimintaa 20 000 eurolla. Lahjoitus kohdistetaan suomalaisten ikimetsien suojelutyöhön eli uusien luonnon monimuotoisuutta turvaavien luonnonsuojelualueiden hankintaan. Lahjoituksella saa neljä hehtaaria ikimetsää, mikä vastaa kooltaan yli 5,5 jalkapallokentän kokoista aluetta tai 1 557 875 Aino-pakkausta vierivieren.

– Haluamme tehdä konkreettisia tekoja sen eteen, että luonnon kauneus ja voima säilyvät myös tuleville sukupolville. Luonnonperintösäätiö valikoitui lahjoituskohteeksemme, sillä se on merkittävä valtakunnallinen luonnonsuojelua edistävä taho. Lahjoituksemme käytetään suojelualueiden hankintaan, suojeluprosessiin ja syntyneiden luonnonsuojelualueiden vaalimiseen, kertoo Senior Brand Manager Charlotta Lindberg Froneri Finlandilta.

Kevään 2021 aikana Aino-jäätelöpakkauksissa kommunikoidaan lahjoituksesta ja kannustetaan kuluttajia ottamaan osaa tärkeään ikimetsien suojelutyöhön. Luonnonperintösäätiön sivuilla osoitteessa www.luonnonperintosaatio.fi on mahdollista jättää oma lahjoituksensa Suomen arvokkaalle luonnolle.

– Hienoa, että Suomessa on laajalla rintamalla herätty suojelemaan arvokkaita metsiämme. Jokainen lahjoitus on tärkeä ja suojeluun on kasvava tarve. Kiitämme kaikkia Luonnonperintösäätiön kautta metsien suojeluun osallistuneita panoksesta tärkeän asian puolesta, toteaa Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

Lisätiedot:
Viestintätoimisto Pohjoisranta BCW
Riina Keinonen-Mäkelä, p. 0505319090, [email protected]

Froneri Finland Oy on vuonna 2016 perustettu jäätelö- ja pakasteruokayritys. Olemme kansainvälisen Fronerin Suomen tytäryhtiö. Olemme Suomen johtava jäätelöyritys ja valmistamme suomalaista jäätelöä suomalaisesta maidosta ja kermasta Turengin tehtaalla. Tehtaan noin 200 työntekijää takaavat laadukkaan jäätelön valmistuksen myös tulevaisuudessa.

Tarjoamme kuluttajille herkullisia jäätelöhetkiä ja suomalaisten suosikkimakuja. Valikoimastamme löytyvät suomalaisille rakkaat, paikalliset brändit, esimerkiksi Pingviini, Aino, Classic ja Puffet.

Tuomme myös maistuvia jäätelöitä suomalaisten iloksi Euroopan tehtailtamme. Niitä ovat esimerkiksi Mövenpick of Switzerland ja Pirulo.

 

19.11.2020

Ikoninen Eskimo-jäätelöperhe uudistuu keväällä 2021

Pingviinin rakastetut Eskimo-jäätelöt uudistuvat ensi vuoden jäätelösesongiksi. Jäätelöt valmistetaan entistäkin kermaisemmalla reseptillä ja niissä käytetään vastuullisesti hankittua kaakaota. Vastuullisuus on huomioitu myös uudistetuissa tuotepakkauksissa, joiden pakkausmateriaalien alkuperä on aina vastuullisesti hoidetuissa metsissä. Keväästä 2021 lähtien kestosuosikki tunnetaan Pingviini Puikko -nimellä, mutta klassikkotuoteperheen tunnistettavuus säilyy jatkossakin pakkauksien designissa.

Ensi keväänä kauppoihin saapuvat Pingviini Puikot valmistetaan uudistuneella kermajäätelöreseptillä. Reseptissä kermaa on käytetty enemmän kuin nykyisissä Eskimo-puikoissa, mikä tekee jäätelöstä yhä täyteläisemmän ja herkullisemman makuista.

Uudistumisessa haluttiin myös kiinnittää huomiota tuotteiden vastuullisuuteen. Teemme yhteistyötä Rainforest Alliancen* kanssa varmistaaksemme, että Pingviini Puikkoihin hankittu kaakao on vastuullista. Pakkausten FSC®-merkki viestii kuluttajalle, että pakkausten eli aaltopahvilaatikoiden, kääreiden ja jäätelötikkujen puumateriaalit ovat peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Rakastettu Pingviini-brändi haluaa kantaa lisäksi sosiaalista vastuuta. Pingviini uskoo kiltteyteen ja ”Aina on hyvä syy olla kiltti” -teema näkyy Pingviini Puikko -monipakkauksissa sekä muussa viestinnässä tulevana keväänä.

Uutta nimeä ideoidessa kuultiin kuluttajia

Kuluttajille Eskimo-jäätelöiden uudistumisen näkyvin osa on uusi Pingviini Puikko -nimi. Nimivaihdos on ollut Fronerilla mietinnässä jo pidemmän aikaa, sillä kuluttajapalautetta asiaan liittyen on saatu aika ajoin. Aiheen ympärillä on käyty yhä laajempaa julkista keskustelua tämän vuoden aikana. Eskimo-jäätelöiden pakkausten ja reseptiikan uudistaminen oli joka tapauksessa suunniteltu keväälle 2021, joten nimivaihdos koettiin luontevana toteuttaa muun uudistumisen yhteydessä. Tasa-arvo ja kunnioitus kuuluvat vahvasti Fronerin arvoihin, ja siksi poisoppimista loukkaavista termeistä pidetään jäätelöyrityksessä tarpeellisena asiana.

– Elämme globaalissa ja muuttuvassa maailmassa. Vaikka suomen kielessä Eskimo-sana ei ole sävyltään pahantahtoinen, on tässä syvimmiltään kyse olemassa olevasta ihmisryhmästä, jolla on oikeus määritellä itse, mitä termejä on sopivaa käyttää. Suurin osa kanadalaisista ja grönlantilaisista alkuperäiskansan edustajista preferoi muita termejä Eskimo-sanan sijaan, ja koimme, että tätä on tärkeää kunnioittaa, Froneri Finlandin markkinointijohtaja Minna Brunberg kertoo.

Uutta tuotenimeä pohdittaessa tärkeää on ollut säilyttää vanhan Eskimo-tuoteperheen ainutlaatuisuus ja tunnistettavuus. Froneri on vastaanottanut kuluttajilta proaktiivisesti ehdotuksia uudesta nimestä ja Pingviini Puikko onkin yksi niistä.

– Uskomme, että puikko on formaatti, jonka vain klassikoksi muodostuneet Eskimo-puikot voivat niin sanotusti ”omistaa”. Tykästyimme kyseiseen nimeen myös siksi, että Pingviini Puikko on mielestämme itsevarma ja leikkisä tapa kuvata tätä ikonista tuoteperhettä, Brunberg taustoittaa nimivalintaa.

Pingviini Puikot jalkautetaan kauppoihin rullaavasti kevään aikana

Uudistuneita puikkoja ja monipakkauksia pääsee ihastelemaan kauppojen jäätelöaltaissa kevään mittaan vanhojen pakkauksien väistyessä tieltä. Uudistetussa pakkauksessa seikkailee jatkossakin eloisa pingviini ja logosta tuttu fontti on säilytetty ennallaan. Pakkausten värimaailmaa on päivitetty kirkkaammaksi, joka osaltaan helpottaa Pingviini Puikkojen löytämistä pakastealtaista.

– Vaikka tämä ikoninen herkku kokeekin muodonmuutoksen keväällä 2021, säilyy Pingviini Puikko jatkossakin omana tuoteperheenään, joka kuuluu vahvasti Pingviini-brändin alle, Brunberg korostaa.

*Lisätietoja www.ra.org

 

Lisätiedot sekä haastattelupyynnöt:

Viestintätoimisto Pohjoisranta BCW

Riina Keinonen-Mäkelä, p. 0505319090, [email protected]