Tervetuloa Froneri Finlandille

Turengin Tehdas

Turengista suomalaisten sydämiin

Suomen suurimalla jäätelötehtaalla Turengissa – Hämeenlinnan kupeessa – on valmistettu jäätelöä suomalaisten kuluttajien makuun paikallisin voimin reippaasti yli viidenkymmenen vuoden ajan. Tehtaan n. 150 jäätelöammattilaista takaavat laadukkaan jäätelön valmistuksen myös tulevaisuudessa suomalaisesta maidosta ja kermasta.
Ympäristöasiat ovat olleet meille aina tärkeitä ja aloitimmekin suomalaisen biokaasun käytön Turengin tehtaalla lokakuussa 2017. Kaikki Turengissa tuotettu jäätelö pastöroidaan biokaasulla tuotetulla lämmöllä, samoin kaikki prosessipesuihin käytettävä vesi kuumennetaan biokaasulla. Turengin tehtaalla käytetään kotimaista Gasum-biokaasua, jota valmistetaan Riihimäellä. Veden käytönvähentäminen on ollut meille jo vuosia tärkeää. Myös hävikkiin ja jätteen määrään vähentämiseen olemme panostaneet paljon.

Olemme ylpeitä rautaisesta jäätelöosaamisestamme ja kehitämme tuotteitamme jatkuvasti suomalaisen kuluttajan makutottumusten mukaisesti.

Vierailulle jäätelöbaariin

Turengin tehtaalta löytyy jäätelöbaari, joka toimii myös koulujen luokkaretkikohteena. Tunnin kestävän vierailun aikana uppoudutaan jäätelön maailmaan, katsotaan video tehtaan toiminnasta ja maistellaan Pingviini-jäätelöä suoraan sen syntysijoilla.

Keväällä 2021 ei järjestetä jäätelöbaari vierailuja.