Ugnsglass

60 min / För 8 personer / Jättelätt

Ingredienser

1 tårtbotten
1,5 dl lingon- eller hallonsylt
2–3 dl inhemska lingon, tranbär eller hallon
1 l Pingviini Toffee-Kinuskiglass

Maräng:

4 äggvitor
1 dl florsocker

Tillredning

Värm ugnen till 250–275 grader. Lägg tårtbotten i en ugnsfast form eller på en ugnsfast tallrik. Fukta tårtbotten med kallt kaffe eller saft. Vispa äggvitorna till hårt skum och lägg till florsockret med sil i slutskedet. Bred ut sylten på tårtbotten.

Skär glassen i bitar och gör ett torn av glassen utanpå tårtan. Lägg bären mellan och utanpå glassen. Täck glassen med marängskummet och lägg tårtan i het ugn i ca 3–5 minuter. Tårtan är klar då marängen fått lite färg. Ugnsglassen serveras genast.

Tips: du kan förbereda ugnsglassen. Gör klart ugnsglassen utan maräng och ställ i frysen i god tid innan servering. Täck den väl med exempelvis plastfolie. Avlägsna folien innan servering, gör marängen och lägg sista handen vid ugnsglassen.