Du kan sända feedback på vår verksamhet, ställa frågor om våra produkter eller komma med önskemål om hur vi kan betjäna dig bättre. Du kanske också hittar svar på dina frågor bland de vanliga frågorna under formuläret.
Ge feedback
Gi tilbakemelding
Give tilbagemelding
Kontakta oss
Kundservice (kunddataförändringar, fakturor, priser och andra företags kundundersökningar)
Telefon 020 741 2400. Öppet vardagar klockan 8 – 16.
[email protected]
Telefonväxel
Öppet vardagar klockan 8-16.
Telefon 020 741 2401
Vanliga frågor
Har mjölken som används i glassarna pastöriserats?
Ja, det har den. Utöver detta homogeniseras och pastöriseras våra produkters glassmassa i tillverkningsprocessen.
Var tillverkas Pingviini-produkterna?
Pingviini-produkterna tillverkas på vår glassfabrik i Turengi. Vi har tillverkat glass i Turengi i över 50 år. Fabriken har långa anor och traditioner, expertis, engagemang och kunniga anställda. Det är mycket viktigt för oss att glasstillverkningen och den inhemska expertisen har bevarats i Turengi och vi värnar också om fabrikens framtid.
Är mjölken som används i glassarna inhemsk?
All färsk mjölk och färsk grädde som används i glassfabriken i Turengi kommer från inhemska mjölkgårdar. Våra produkter har beviljats Nyckelflaggan av Förbundet för finländskt arbete. Nyckelflaggan får nyttjas av produkter som är tillverkade i Finland av inhemska råvaror.
Vad innehåller isglassarna?
Ingredienserna i vår isglass är i huvudsak socker och vatten. Vissa produkter kan också innehålla stärkelsesirap. Isglass innehåller inget fett. Därtill behövs också förtjockningsmedel samt arom- och färgämnen. Äkta frukt och juice kan också användas som arom- och färgämne.
Hur ska förpackningarna återvinnas?
Multiförpackningarna och enlitersförpackningarna kan sorteras (ursköljda och torra) i kartongåtervinningen. Aino-förpackningarna kan sorteras bland energi- eller blandavfall. De kan också användas till att frysa ner mat, förvara småsaker eller plocka bär i. Också till exempel glasspinnar, glasspapper och strutfolier kan sorteras bland energi- eller blandavfall.
Varför har strutarna ett "överdrag" av choklad på insidan?
Insidan av strutarna beläggs med ett tunt skikt choklad. På detta sätt bevaras våfflans sprödhet längre och den suger inte upp vätska lika fort.
Hur uppmärksammar ni miljöfrågor?
Miljöfrågor är viktiga för oss. Utöver våra egna miljörelaterade instruktioner har vi förbundit oss att efterfölja miljölagstiftningen och andra statliga krav. På glassfabriken i Turengi tillämpar vi ett certifierat miljöledningssystem enligt ISO 14001-standarden, och den revideras årligen av externa utvärderare. Fabriken i Turengi tillhör även institutioner som innehar miljötillstånd och fabrikens verksamhet övervakas av miljömyndigheter.
Turengi-fabrikens prioriteringar vad gäller miljöskydd fokuserar på att minska vatten- och energiförbrukningen samt minska avfallet och utsläppen av avfallsvatten. Vårt mål är att belasta miljön så lite som möjligt i all vår verksamhet. Froneris miljöledning styrs av tre principer: samhällsansvar, en önskan om att glädja konsumenterna och hållbar utveckling. Mer information om miljöfrågor på såväl allmän nivå som för glassfabriken i Turengi hittar du på Froneri Finland webbplats.
Vad betyder "naturliga smaker och färger"?
Naturliga smaker och färger betyder att vi inte använder konstgjorda tillsatsämnen, färgämnen eller sötningsmedel. Våra produkter innehåller endast naturliga färgämnen och aromer, ifall produkten innehåller tillsatta smaker och färger. Produkterna kan innehålla till exempel äkta juice från frukter och grönsaker för att ge färg eller äkta frukt och bär för att ge smak, men inga tillsatsämnen.
Varför används i den industriella glasstillverkningen inte bara grädde, ägg och socker, som när man lagar glass hemma?
Hemma kan man laga god glass av grädde, ägg och socker, och tillverkningsämnena i industriellt tillverkad glass skiljer sig inte mycket från hemlagad glass. Grädde, mjölk och socker är basråvaror också i glassfabriken i Turengi. Hemlagad glass tillverkas oftast just före man äter den och den behöver inte förvaras i någon längre tid eller transporteras långa sträckor. Kvalitetskraven på industriellt tillverkad glass är högre eftersom glassen tillverkas i stora mängder och den måste kunna lagras och ska hålla längre. Därför används olika emulgerings- och förtjockningsmedel vid tillverkningen.