Rulltårta

40 min / För 8 personer / Jättelätt

Ingredienser

Tårtbotten:

4 ägg
1,5 dl socker
½ dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
2 msk rågmjöl
1 tsk nejlika
1 tsk bakpulver

Fyllning:

1 l Pingviini Jordgubbsglass
200 g lingon eller andra bär

Tillredning

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsockerblandningen. Blanda till en jämn smet med trägaffel och bred ut på en ugnsplåt utanpå bakplåtspapper. Grädda rulltårtan i 200 grader ca 10 min.

Strö socker på en bit bakplåtspapper och stjälp den gräddade tårtbotten på bakplåtspappret. Bred ut den mjuka glassen i tunna skivor på den avsvalnade tårtbotten. Bred ut bären på glassen, rulla och paketera in rulltårtan i bakplåtspapper. Lägg rulltårtan i plastpåse eller vira in i plastfolie och frys i minst 2 timmar.

Tips: Du kan förbereda rulltårtan ett par dagar i förväg och ta fram den ur frysen precis innan servering.