Ingredienser
Pajbotten:
150 g margarin
1,5 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk vanillinsocker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
en nypa ingefära
400 g rabarber i bitar
(2 msk potatismjöl, om du använder fryst rabarber)
2 msk socker
Pingviini Vaniljglass
kanel som dekoration
Tillredning
Vispa smör och socker. Tillsätt ägget samtidigt som du rör om ordentligt. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål och lägg till i degen. Bred ut degen i en rund pajform, lyft kanterna något.
Skala rabarbern och skär i tunna bitar. Blanda rabarberbitarna, socker och ingefära, samt vid behov potatismjöl. Bred ut rabarberblandningen jämnt utanpå degen. Grädda i 200 grader ca 20–30 min.
Servera rabarberpajen med Pingviini Vaniljglass. Dekorera med kanel.