Ainekset
Lakritsikinuski
2 dl kuohukermaa
150 g lakritsitoffeeta
Pohja
200 g digestivekeksejä
75 g voita
Täyte
1 litra Pingviini Lakritsi -kermajäätelöä
Koristeluun
kotimaisia pakastevadelmia
lakritsikarkkeja
erilaisia keksejä
Valmistus
Valmista ensin lakritsikinuski. Mittaa kuohukerma ja lakritsitoffee pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes lakritsitoffeet liukenevat kermaan. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Siirrä kattila sivuun ja anna kastikkeen jäähtyä täysin.
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella muovipussin läpi painellen. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin.
Nosta jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään.
Leikkaa ⌀ 25 cm piirakkavuokaan sopiva pala leivinpaperia ja aseta vuokaan. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Avaa jäätelöpaketti ja viipaloi jäätelö noin 1,5 cm siivuiksi. Asettele jäätelöviipaleet keksipohjan päälle niin, että pohja peittyy. Tasoita kolot piiloon kevyesti lusikalla.
Viimeistele jäätelöpiirakka lakritsikastikkeella, pakastevadelmilla, lakritsikarkeilla ja kekseillä.