Läcker chokladkaka

40 min / För 12 personer / Lätt

Ingredienser

3 ägg
2,5 dl socker
200 g mörk choklad
200 g smör
1–1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
hallon
röda vinbär
1 l Pingviini Salmiakglass

Tillredning

Smöra och strö skorpsmulor på kanterna av en form med löstagbar botten (Ø 26 cm). Klipp en cirkel lika stor som bottnen av bakplåtspapper och lägg den i formen. Vispa rumsvarma ägg och socker fluffigt. Smält choklad och smör.

Rör försiktigt ner den något avsvalnade blandningen i äggsockerblandningen. Rör ihop vetemjöl och bakpulver och sila ner blandningen i smeten. Blanda smeten försiktigt. Häll smeten i formen. Grädda kakan längst ner i ugnen i 200 grader i 20 minuter.

Låt kakan svalna en stund i formen och flytta den sedan med hjälp av bakplåtspappret till serveringsfatet. Lyft om du önskar in kakan en stund i kylskåpet för att få den att stelna. Du kan även servera kakan medan den fortfarande är lite varm, om du vill att innanmätet ska vara kladdigt. Servera med vispgrädde eller vaniljglass.

Om du vill skapa en lite mer spännande smakupplevelse, servera kakan med salmiakglass. Dekorera portionerna med kapkrusbär, vispgrädde och hallon.