Glasstårta

30 min / För 8–10 personer / Lätt

Ingredienser

4 ägg
1 glas socker
1 glas mjöl (1/3 potatismjöl, 2/3 vetemjöl)
1 tsk bakpulver
1 l Pingviini Jordgubbsglass
Jordgubbssylt
Florsocker och blad av mynta som dekoration

Tillredning

Knäck äggen i en skål och tillsätt socker. Vispa fluffigt. Blanda bakpulver och mjöl och rör steg för steg ner i äggsockerblandningen. Bred ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader ca 8 minuter.

Stjälp upp den färdiga tårtbotten ovanpå ett sockrat bakplåtspapper. Låt tårtan svalna och skär den sedan i tre delar. Ta fram glassen och lägg i kylskåpet för att tina i ca 10 minuter. Skapa lager på lager genom att börja med en tårtbit, sedan glass och sedan sylt. Gör följande lager på samma sätt.

Dekorera tårtan med exempelvis florsocker och blad av mynta.