Choklad-nougatglassbägare med lakrits

30 min / 4–6 portioner / Lätt

Ingredienser

Våffelbägare (ca 10 st.)
2 ägg
1 dl socker
50 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa kanel

Dessutom:
1 l Pingviini choklad-nougatglass
lakritsstänger i bitar
Pätkis-stänger i bitar
2 dl chokladsås
guldfärgade sockerpärlor

Tillredning

Gör först våffelbägarna. Vispa äggen och sockret i en skål med elvisp. Blanda i det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten lite i taget. Rör om tills du har en jämn smet. Värm ett Wilfa-våffelbägarjärn och smörj formarna varje gång du ska göra en ny våffelbägare. Lägg en dryg matsked våffelsmet i varje våffelbägarform och grädda i 3–5 minuter. Lösgör våffelbägarna från formarna med en slickepott av plast eller trä. Låt svalna.

Gör glassbollar och placera dem i våffelbägarna. Dekorera med bitar av lakrits- och Pätkis-stänger. Dekorera med chokladsås och guldfärgade sockerpärlor.